Водачът на  листата на коалиция БСП за България“ в 11

...
Водачът на  листата на коалиция БСП за България“ в 11
Коментари Харесай

БСП-Ловеч: Ще работим за стабилно и достъпно здравеопазване

Водачът на  листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в 11 МИР Ловеч  Ирена Анастасова и претендентите за народни представители от региона Минчо Казанджиев и Тодор Спасов се срещнаха с кмета на Троян – Донка Михайлова, зам.-кметовете Розалина Русенова и Ангел Ангелов, както и с общинските съветници от Българска социалистическа партия в Троян.
По време на срещата бяха разисквани значими въпроси за решение в региона. Хирургът и общински консултант от Българска социалистическа партия в Троян доктор Маринов показа проблемите, пред които са изправени общинските лечебни заведения и уточни нуждата да се усили лимитът за интервенции, за чиято цел са нужни промени в Правилникa на НЗОК. Сред проблемите, които той открои, са още ниското възнаграждение на труда на болничните експерти, кадровият дефицит от лекари и експерти по здравни грижи, както и фактът, че общинските лечебни заведения се устоят главно от приходите, получени от активност, а не получават държавна субсидия.
„ За месеците януари и февруари надлимитната активност на троянската болница е за 23 200 лева Недофинансирането на активността е подбудено от несъответстващото остойностяване на клиничните пътеки и процедури. Направената актуализация през 2022 година не покрива увеличените разноски на болничното заведение в Троян след нарастването на минималната заплата, насъбраната инфлация, по–високите цени на лекарства, на болнично хранене и на енергоизточници “, изясни общинският консултант от Българска социалистическа партия доктор Маринов.
Кандидатите за народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ показаха своето единодушие с по този начин поставените проблеми на общинските лечебни заведения и обявиха, че те не би трябвало да са с характерността на търговски сдружения и има потребност от смяна в модела на финансиране.
Ирена Анастасова, Минчо Казанджиев и Тодор Спасов поеха ангажимент, че ще работят в посока за една финансово постоянна Троянска болница, както и да бъде непокътнато Общинското ВИК сдружение, което обезпечава на хората по-добра и по-евтина услуга - стойност на кубик вода е с цели 1,50 лева по-ниска спрямо другите общини от Ловешка област. Те показаха и значимостта за целогодишното прекосяване през Беклемето като значима за бизнеса от целия район.
Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 11 МИР Ловеч Ирена Анастасова заключи: „ Аз се надявам, че повече хора на тези избори ще гласоподават за Българска социалистическа партия с номер 1, тъй като нашата стратегия е обвързвана с повече обществени придобивки както за младите, по този начин и за пенсионерите ”, акцентира Анастасова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР